John van Zuijlen.nl

Havo Studieplanner Nederlands en andere documenten

MM

De studieplanner Nederlands, het pta, de exameneisen en het informatieboekje zijn geplaatst en hier te raadplegen. Ook: suggesties voor de leeslijst.

literatuurlijst

Suggesties voor de leeslijst – havo4-5

In dit bestand staat  een groot aantal interessante eigentijdse romans, gerangschikt per genre: kies uit relaties, oorlog, generatieconflicten, spanning en meer. Allemaal geschikt voor de leeslijst en goed voor aangenaam lezen. Zie ook: Suggesties voor de leeslijst deel 2

boek2013

Ongevraagde adviezen van de NRC

Nieuwe literatuur uit 2013: de redacteuren van de boekenbijlage van NRC Handelsblad hebben ieder drie boeken genoemd die in 2013 zijn verschenen en die ze iedereen zouden aanbevelen. Hun lijstjes met ‘ongevraagde adviezen’ zijn hier te bekijken of te downloaden. Goede en bruikbare suggesties.
Bekijk ook de beste boeken uit 2014 en
de beste boeken uit 2015

vogala Er is een mooie nieuwe app (voorlopig alleen nog voor de ipad)  waarmee je kunt horen hoe het Middelnederlands klonk.

Lees het artikel uit de NRC hierover.

Mariken3De powerpointpresentatie tijdens het ‘cafécollege’ over Mariken van Nieumeghen in café Camelot in Nijmegen kan nog eens worden bekeken.

argumenteren

Argumenten en drogredenen. Een beknopt overzicht als steuntje in de rug. Klik op de banner voor het PDF-bestand of download het Word-bestand.

 

Nakijkbladen Op Niveau Taalverzorging 1 (op aanvraag beschikbaar)