John van Zuijlen.nl

Een muis die brulde

Als weggebruiker kom je heel wat ongerief tegen in het verkeer: drempels, rare bochtjes, teveel stoplichten, om de haverklap rotonde, medeweggebruikers en in Oss nu ook, ovale drempels, zomaar net voor een stoplicht, midden op de rijbaan waar je gewoonlijk lekker gas kunt geven om nog net even het stoplicht te halen. Wie niet genoeg afremt wordt ‘behoorlijk door elkaar geschut’ als hij erover heen sjeest. Dus wat doet iedereen? Juist, afremmen. Er is in de Osse gemeenteraad een ‘kleine oppositiepartij’(1 zetel), die wil die dingen onmiddellijk weg hebben. Al dat afremmen, veroorzaakt alleen maar files, weten de deskundigen van dit partijtje dat in Oss voor zichzelf begonnen is en na een afsplitsing van Forum voor Democratie onderdak vond bij JA 21.

Maar waarom zijn al de obstakels eigenlijk uitgevonden? Welk probleem ter plaatse moesten zij eigenlijk bestrijden? Welk alternatief dragen de verongelijkte doorrijders aan, die niet voor niets Dynamisch Democratisch Oss heten? Geen woord daarover. Ja, eventueel een ‘gewoon’ drempeltje waar je met maar liefst 30 km. per uur overheen kan vliegen.
Van de dynamische opposanten die ook al tegen opvang van asielzoekers zijn en tegen windmolens, moet Oss het hebben. En natuurlijk al die autobezitters met een deuk in de knalpijp omdat ze zich nog even snel over die hobbels wilden lanceren, op weg naar de andere kant van het kruispunt.